Flexx service logo

Veel gestelde vragen

Vragen over onderhoud

Is het uitvoeren van onderhoud aan deuren en docksystemen een wettelijke verplichting?

Voor iedere deur in particulier of industrieel gebruik is een degelijke onderhoudsbeurt, welke minimaal 1 keer per jaar wordt uitgevoerd zeker aan te raden. Het verlengt de levensduur, vermindert storingen, beperkt slijtage en verhoogt de veiligheid. Indien de deur of dock zich in een ruimte bevindt waar sprake is van een werkgever/werknemersrelatie of de ruimte is openbaar te betreden (bijvoorbeeld een showroom), dan is er een wettelijke plicht van toepassing. De exacte regelgeving, normering, en de juiste aanpak hieromtrent verduidelijken wij graag nader in een persoonlijk gesprek.

Ben ik verplicht elke 6 jaar de staal / hefkabels en rubbers te laten vervangen?

De arbeidsinspectie zal bij een controle bekijken of de deuren en eventueel aanwezige dockboards zijn onderhouden, gekeurd, en voldoen aan de minimale veiligheidseisen en onderhoudscriteria die de fabrikant voorschrijft in de meegeleverde gebruikershandleiding. Wijzigingen, upgrades en vervangen van onderdelen moeten worden bijgehouden in het bij de deur aanwezige logboek. Hebt u twijfels, wilt u een second opinion, wenst u nadere uitleg of zoekt u iemand voor de uitvoering van de werkzaamheden conform de wettelijke eisen en criteria, neemt u dan contact op met Flexx Service B.V. Onze medewerkers hebben antwoord op uw vragen.

Wat is de gemiddelde levensduur van een torsieveer voor een garagedeur of een industriële overheaddeur?

Torsieveren voor garage- en industriedeuren worden berekend met het oog op een bepaalde levensduur. Afhankelijk van veerdiameter, draaddikte en oppervlakte behandeling zal een veer meer of minder bewegingen kunnen verdragen. Uiteindelijk zal iedere veer een keer breken als gevolg van metaalmoeheid. De meeste veren op privé garagedeuren zullen rond de 5000 bewegingen meegaan. Voor industriële overheaddeuren wordt vaak 15.000-20.000 bewegingen aangehouden. Afhankelijk van de gebruiksfrequentie en omstandigheden waaronder de deur functioneert, zal de ene torsieveer sneller aan het einde van zijn levenscyclus komen dan de andere. Het vervangen van torsieveren is een zeer specifieke en niet ongevaarlijke klus. Daarom zet Flexx Service altijd speciaal opgeleide monteurs in. In geval van veerbreuk kunnen de veer- en veiligheidscomponenten snel en vakkundig worden uitgewisseld. Heeft u teen gebroken torsieveer? Neem dan gerust contact met ons op.

Ik krijg het advies beide torsieveren van mijn garagedeur te vervangen. Is dat echt nodig?

De veren van een garage- of industriedeur worden zo berekend, dat ze ongeveer even lang mee zullen gaan. Wanneer de ene veer breekt, zal de andere dus binnen afzienbare tijd volgen. Het vervangen van dergelijke veren is een arbeidsintensieve aangelegenheid, echter is het vervangen van twee veren niet veel meer werk dan het vervangen van een enkele veer. Om deze reden en met de wetenschap en ervaring dat bij het breken van de ene veer, de andere niet lang daarna ook zal breken, adviseert Flexx Service bij veerbreuk beide veren te vervangen. Mocht er onverhoopt een veer breken, dan maken wij graag een concurrerend voorstel.

Onze overheaddeur is naar beneden gevallen na het breken van de torsieveer. Is dit te voorkomen?

Met name oudere type deuren zijn vaak nog niet voorzien van een veiligheidsvoorziening die voorkomt dat bij het breken van een torsieveer, de deur met veel geweld naar beneden valt. Flexx Service heeft voor dergelijke gevallen upgrade kits beschikbaar die voorkomen dat de deur ongecontroleerd naar beneden valt. Deze zogeheten veerbreukbeveiligingen kunnen achteraf bij bestaande deuren worden aangebracht, zonder dat hiervoor de hele deur moet worden aangepast. Wenst u uw deuren te upgraden naar hoger veiligheidsniveau? Vraag Flexx Service om een passend advies.

Bestaat er een veiligheid die voorkomt dat bij het breken van de hefkabel de deur naar beneden valt?

Nieuwe deuren worden vaak uitgevoerd met een zogenoemde kabelbreukbeveiliging. Deze beveiliging voorkomt dat deuren na het plotseling breken van een hefkabel in een vrije val naar beneden komt, met alle gevolgen van dien. Er zijn diverse soorten en typen kabelbreukbeveiligingen verkrijgbaar, met ieder zijn eigen toepassing. Flexx Service heeft een aantal soorten hiervan in het assortiment, welke achteraf op bestaande deuren kunnen worden aangebracht. Wenst u een veilige deur? Vraag onze technisch adviseur naar de mogelijkheden.

Wat kan ik aanhouden als richtprijs voor het onderhouden van een garagedeur van mijn bedrijf?

De kosten van het onderhoud is afhankelijk van meerdere factoren. Als eerste is het aantal deuren op locatie van belang. Bij meerdere deuren op een locatie, zal de prijs per product lager zijn dan wanneer het slechts een product betreft. Ook is de afmeting van de deur bepalend voor de prijs. Een grote deur vergt immers meer arbeidstijd dan kleinere deur. Als het verenpakket van een deur zich op zes meter hoogte of hoger bevindt, is tevens een hoogwerker nodig. Als laatste is er nog het onderscheid in handbediende en elektrisch bediende deuren. Elektrisch bediende deuren beschikken vaak over veel extra beveiligingen, welke de nodige aandacht behoeven. Wilt u voor uw deuren of levellers een offerte ontvangen, met een marktconform en concurrerend prijsniveau? Flexx Service komt geheel vrijblijvend bij u langs! U zult verbaasd zijn over de te behalen besparingen.

Zijn er eisen of verplichtingen voor het onderhouden van levellers en laadbruggen?

Voor levellers en laadbruggen is de norm NEN 1398 in het leven geroepen. Hierin staat beschreven met welke elementen men rekening moeten houden bij het ontwerpen, testen en in gebruik hebben laadbruggen en levellers. Flexx Service helpt u graag bij het oplossen van uw vraagstukken omtrent de diverse docksystemen en aanverwante accessoires.

Vragen over overeenkomsten

Hoe sluit ik een onderhoudsovereenkomst af?

Op onze site www.flexxservice.nl vindt u onder het hoofdstuk onderhoud de diverse door ons aangeboden mogelijkheden. Of het nu gaat om een enkele deur of een groot project, Flexx heeft altijd een passende oplossing voor u.

Werken bij Flexx

Kan ik ook werken bij Flexx?

Op dit moment hebben wij de volgende vacature: Service- en onderhoudsmonteur. Vanwege groei en uitbreiding van onze service activiteiten aan industriële deuren, koeldeuren en docksystemen, is Flexx Service op zoek naar een enthousiaste service- en onderhoudsmonteur, woonachtig in de regio midden Nederland.Interesse? Bel 0318 300618 of mail naar [email protected]